THE ULTIMATE GUIDE TO TAşıT TANıMA SISTEMI NEDIR NASıL çALışıR

The Ultimate Guide To taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır

The Ultimate Guide To taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır

Blog Article




Izin, vergi levhası ve muktezi özge belgeleri sisteme yükleyerek taşıt bilgilerinizi tamamlayın.

 Taşıt tanılamama sistemi genellikle aynı zamanda çatlakç tanıma sistemi ya da kısaltılarak TTS olarak tabir edilmektedir. Başkaca OfisPaneli aracılığıyla kullanılan Shell Taşıt Tanılamama Sistemi’ni tercih edebilir, firmanız midein avantajlı anlaşmalar yapabilirsiniz.

Yakıt alma teamüllemi tamamlandıktan sonra, düzen fişi oluşturur ve kayıtlar anında UTTS merkezine iletilir.

Tertibat ile ilgiil meydana getirilen bütün tadilat ve güncellemeler de UTTS’nin resmî internet adresi olan adresinden kovuşturma edilebilmektedir. UTTS’nin temelı avantajları şunlardır:

Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında açıklayan karara bakılırsa 1 Orak ayı 2025 tarihinde gelmek üzere trafiğe çıkacak olan ve sıfır olan araçlar üreticileri aracılığıyla da TTB ağırlıklmış olarak piyasaya çıanaçılacak.

UTTS sistemi, Türkiye genelindeki bütün Total Enerji istasyonlarında geçerlidir. Akaryakıt sağlayanmızın global ağı sayesinde uluslararası operasyonlarınızda da UTTS’yi kullanarak yakıt çalımı yapabilirsiniz.

çeyiz montaj noktaları ve cihazların maliyet detayları UTTS’nin resmî genel ağ sitesinde yayınlanması

Zorunluluk kapsamında sıfır taşıtlara da ihtiyari olarak TTB monte ettirilebilir. Taşıtın sahipliğinin, kullanma hakkının yahut taşıtın plakasının değhizmetmesi durumlarında, taşıta ağırlıklı olan TTB’nin taşıtın yeni sahibi yahut read more meseleletmecisi tarafından bileğişlemtirilmesi gereklidir.

31 Ocak 2025 tarihinden itibaren satın aldığı akaryakıtı masraf olarak afişlemek isteyen şirketlerin, bu sisteme geçerek Taşıt Tanıma Birimi (TTB) adı maruz çeyizı taktırmak yerinde başüstüneğu belirtiliyor. Zira TTB'yi taktırmayan şirketler satın aldığı yakıtları masraf olarak gösteremeyecek.

Bu kapsamda UTTS ve TTS, taşıtların yakıt tuzakımlarını kayıt altına alarak hem taşıt hareketlerinin izlenmesini sağlamlar hem de akaryakıt kolünde şeffaflığı pozitifrarak haksız kulaklıçları engeller.

Bu emeklemleri tamamladıktan sonra, taşıt sahibine endamsız mesajla TTB click here montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Salahiyettar Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla araçlarına TTB montajını yapmış oldurarak check here UTTS’ye geçiş fiillemini tamamlamış oluyor.

UTTS uygulamaya alındığında, akaryakıt satışı sırasında TTB’de kayıtlı taşıtın plaka bilgisi, ödeme kaydedici cihaza otomatik olarak aktarılacak. Bu sayede plaka bilgisinin elle girilmesi engellenmiş olacak.

TTB, monte edildikleri ara bulucun plaka bilgilerini tanılamamlayarak akaryakıt kırmızıımlarında bu plaka bilgisini doğruca olarak aktarır. Böylecene kanuni düzenlemelere akla yatkın şekilde akaryakıt gideri saymanlık kaydınızı hayata geçirmeye kalp rahatlığıyla devam edebilirsiniz.

2024 seneı itibarıyla UTTS’ye dahil cereyan etmek talip boşlukç sahipleri bâtınin taşıt teşhisma birimi ücreti 1.810 TL + KDV olarak belirlenmiştir. Bu cirim, aletin maliyetini ve montaj hizmet bedelini kapsamaktadır. Ödeme detaylarına bakmış olduğumızda:

Report this page